Waarom ook jij bij “De Vulcaan” moet komen rijden!

Rijvereniging en Ponyclub “De Vulcaan” is opgericht op 1 november 1974. “De Vulcaan” heeft als doelstelling het bevorderen van de paarden- en ponysport, zowel op recreatief gebied, als op wedstrijd niveau.

“De Vulcaan” is echter geen manege, dit wil zeggen dat je zelf een paard of pony moet hebben of verzorgen om deel te kunnen nemen aan de lessen. Wil je meer weten, bel gerust iemand van het bestuur of kom eens een kijkje nemen tijdens de lessen op de dinsdagavond tussen 19.30 uur en 20.30 uur. Onze AC (activiteiten commissie) organiseert een aantal keren per jaar leuke activiteiten. De AC bestaat uit: Saskia Fischer en Jodie Menkhorst. Het eerste weekend van september ieder jaar is ons grote dressuurconcours in de wei van de familie Huitink aan de Rijksweg (gratis entree) en op het pleinenfeest staan we met een kraam met informatie en gebakken wafels.

De Vulcaan” heeft je veel te bieden

  • Een keer per week zijn er lessen die gegeven word door een gediplomeerd instructrice. Dit zijn dressuurlessen. Ook geven we sinds 2022 een Bixie les op de vrijdag avond. Deze is speciaal voor de kleine ruitertjes. Wanneer we voldoende deelnemers hebben, kunnen we ook een springles organiseren. Bij voldoende deelname wordt er in het winterseizoen binnen gereden.
  • Een aantal keren per jaar zijn er onderlinge wedstrijden in dressuur en springen alleen bij voldoende deelnemers.
  • Het wedstrijdsecretariaat biedt hulp bij opgave voor de officiële KNHS wedstrijden en ook andere zaken die hiermee te maken hebben. Ga je wedstrijden rijden, dan start je voor “De Vulcaan”
  • Naast de lessen worden er jaarlijks ook andere activiteiten georganiseerd, hierbij valt te denken aan een ponykamp, buitenritten en gezellige avonden..

De kantine

Kantine

De kantine met rijbak aan de Mosterdweg in Gaanderen