Opgericht in 1974. Rijvereniging en Ponyclub

Rijvereniging en Ponyclub “De Vulcaan” is opgericht op 1 november 1974. “De Vulcaan” heeft als doelstelling het bevorderen van de paarden- en ponysport, zowel op recreatief gebied, als op wedstrijd niveau. 

“De Vulcaan” heeft veel te bieden


Een keer per week zijn er lessen die gegeven word door een gediplomeerd instructrice. Dit zijn dressuurlessen. Sinds begin 20222 zijn we ook gestart met een Bixie les. Het is mogelijk om 2 proeflessen te volgen. Voor informatie over de lessen mag je bellen met Anja Menkhorst of appen: 06-22902820.  Bij voldoende deelname kunnen we weer een lesdag extra plannen voor de dressuurles. Het rijden is net als bij andere rijverenigingen voor eigen risico. Bij voldoende deelname wordt er in het winterseizoen binnen gereden. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden, afh. van het aantal ruiters per les. Je ontvangt 2 maal per jaar een factuur van de penningmeester. Het banknummer van de Vulcaan is: NL53Rabo 0384315623


Een aantal keren per jaar zijn er onderlinge wedstrijden in dressuur; voor het springen alleen bij voldoende deelname.

Het wedstrijdsecretariaat biedt hulp bij opgave voor de officiële KNHS wedstrijden en ook andere zaken die hiermee te maken hebben. Ga je wedstrijden rijden, dan start je voor “De Vulcaan”. Dit kost € 48,-. Als je gaat starten moeten we je opgeven als lid bij de KNHS, hieraan zijn kosten verbonden. De basiscontributie bij de KNHS is €8,- voor het eerste gezinslid, incl. het blad Paard en Sport voor €42,75. Verder zijn er registratiekosten eenmalig (deze betaal je aan de vereniging) en natuurlijk de startkaart. Deze vraag je zelf aan digitaal bij de KNHS en reken je ook zelf af bij de KNHS. Voor prijzen van startkaarten  kun je op de site van de KNHS kijken.

Lesgeld

lesgeld outdoor per half jaar afhankelijk van het aantal lessende ruiters
losse les als gastruiter €6
lidmaatschap per jaar €10
 starter onder naam per jaar  € 48

[Voor het binnenrijden in het winterseizoen komt er een extra bedrag bij op de contributie]