De Pen Van,

Het is alweer een tijd geleden dat de laatste “De Pen Van” uit kwam. Graag wil ik, Jodie Menkhorst, hier weer nieuw leven in blazen. In “Den Pen Van”  schijf ik over hoe ik met het paardrijden begonnen ben en hoe het verdere verloop daarvan was, daarna zal ik de pen door geven om een nieuw iemand te vragen een stukje te schrijven over zijn/haar paarden leven.

Ik was 9 jaar oud toen in eindelijk op paardrijden mocht. Mijn moeder had vroeger ook paard gereden en daarmee delen wij deze interesse. Ik begon privé les op een pony om de basis goed te leren, naar verloop van tijd was ik daarop uitgeleerd en moest ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb een tijdje op het western paard van mijn buurvrouw mogen rijden. Dit was een erg leuk paard alleen nog te jong en te eigenwijs voor mij.

Toen kreeg ik een tip van mijn buurman, hij is lid bij de rijvereniging en had gehoord dat iemand bij de club een bijrijder of bijrijdster zocht. Na een keertje proef rijden op deze leuke pony ben ik lid geworden zodat ik samen met de dochters van de eigenaar naar de les kon. Na een half jaar werd de pony helaas ziek en kon ik haar niet meer verder rijden. Omdat mijn moeder en ik graag een eigen paard wilden hadden we de knoop doorgehakt een besloten zelf een paard te kopen.

Al snel hadden we een geschikt paard gevonden. Ze stond niet te ver weg dus ik haar kon zo een paar keer uitproberen. Op 2 januari 2013 kregen wij Rosita, een zwarte gelderse merrie van inmiddels 19 jaar oud. Als gezelschap kwam Wiskey de shetlander bij ons op stal, samen waren ze al snel onafscheidelijk. Rosita is zeer braaf en betrouwbaar en is goed verkeersmak. Alleen bleek het een paard met een gebruiksaanwijzing te zijn. In de les was ze heel druk en sterk en daarmee voor mij een moeilijke uitdaging. Helaas werd ze in 4 jaar tijd 5 keer kreupel en was de 5e keer dusdanig dat ze met pensioen moest. Tussen de pauzes van kreupelheid door hebben we het samen naar de L1 dressuur geschopt met 29 winstmunten in de B dressuur.

 

In november 2016 kochten wij Ginger, een nu 6 jarige KWPN merrie met een fantastisch karakter. Ginger is jong en energiek maar zeer braaf en leergierig. Soms een tikkeltje eigenwijs maar zeker niet bang. Ginger vindt alles leuk en is, als we nog meer vertrouwen hebben, bereid om alles voor je te doen.

Nu, in juni 2017, rijd ik Ginger fanatiek in de les en thuis en hebben wij al weer 6 winstpunten in de B dressuur. Rosita loopt na 8 maanden rust weer als een zonnetje maar mag met regelmatige beweging van haar pensioen genieten.

 

 

Traditie getrouw geef ik de pen door aan iemand anders, aan die gene wordt gevraagd zijn/haar paarden verhaal te doen.

Bij deze geef ik de pen door aan Jet verlangen!

 

Groeten Jodie Menkhorst

Laat een reactie achter